Hozzávalók:
Sütőtök elősütés
kb. 1 kg Sütőtök
mogyoróolaj (olivaolaj)
2 tk. őrölt kömény
2 tk. őrölt korriander mag
1 tk. szárított chili
2 tk. madras curry powder
só
bors
Curry alap
1 fej lilahagyma (ennek megfelelő mennyiségű póréhagyma) karikázva
1-2 cm gyömbér - vékonyra szeletelve
1 chilli - kimagozva, karikázva
1 gerezd fokhagyma - felszeletelve
1 csokor koriander zöld - felaprítva
2 tk madras curry powder
5-6 közepes paradicsom - felszelve
1 konzerv csicseriborsó
1 kis csomag bébispenót
Sárga rizs
1 bögre rízs
kurkuma por - 1/2 mk.
Elkészítés:
Sütőt előmelegítjük 190 °C-ra. Sütőtököt feldaraboljuk kb 3x3 cm darabokra majd tepsibe tesszük a tököt és meglocsoljuk olajjal. Rászórjuk a fűszereket, jól összerázzuk hogy mindenhol jól megtapadjon. 40 perc alatt megsütjük.
Edényt közepes hőmérsékleten kevés olajjal hevítünk. Hagymát, gyömbért, chillit, fokhagymát, koriandert beleöntjük, megszórjuk 2 teáskanál curry porral és alacsony hőmérsékleten lepirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a lemosott csicseriborsót, majd 20 percig alacsony hőmérsékleten főzzük lefedve.
Amíg párolódik a szósz 10 perc alatt elkészítjük a sárga, kurkumás rizst
Végül miután összefőtt a szószunk hozzáadjuk a sütőtököt és a baby spenót leveleket és pár percig lefedve hagyjuk hogy az is megpárolódjon.
Tálalás:
A kurkumás rizsre halmozzuk a kész curryt. Megszorjuk friss koriander levéllel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése