2015. augusztus 31., hétfő

Szilvás lepény

Hozzávalók:


  • 56 dkg liszt
  • 2,5dkg élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 80 dkg szilva ( nem baj, ha több) 
  • 6 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 12 dkg porcukor
  • 15 dkg Rama
  • 2,5 dl 2,8% tej
  • 1/2 kiskanál só
  • 2 kiskanál fahéj

Elkészítés:


Az élesztőt kevés langyos tejben 1 kávéskanál cukorral felfuttatjuk.
A többi hozzávalóval együtt tésztát gyúrunk, majd 1 órán át kelesztjük.

A szilvát kimagozzuk a 6 dkg porcukrot valamint a fahéjat összekeverjük és elvegyítjük a szilvával.
Eközben a tepsit Rama-val kikenjük, a kinyújtott tésztát belehelyezzük, picit még kelni hagyjuk, utána a cukrozott szilvával kirakjuk.




Előmelegített sütőbe tesszük, 190 C fokon, kb fél óráig, vagy pirulásig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése