Hozzávalók:
- 500g liszt
- 13g porcukor
- 15g só
- 13g élesztő
- 100ml olaj
- 180ml langyos víz
Elkészítés:
Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, eközben kimérjük az olajat. A lisztet a cukorral átszitáljuk, beletesszük a sót és félretesszük. Az élesztős vízhez hozzákeverjük az olajat és ezt a keveréket öntjük a liszthez.
Homogén tésztát gyúrunk és fél óráig meleg helyen kelesztjük.
Ha letelt a fél óra, kinyújtjuk fél cm vastagságúra a tésztát megkenjük tejjel és kedvünk szerint ízesíthetjük (mák, finomra reszelt parmezán/ sajt, szezámmag, fűszerek)
Ezután hosszanti irányban kiszaggatjuk, sodorhatjuk gömbölyűre, de csavart formában is jól mutat. :)
Fél órát pihentetjük. Előmelegített sütőbe tesszük és 200 C-on 10-15 perc alatt szép barnára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése