2012. szeptember 24., hétfő

Töltött paprika

Hozzávalók:

  • kb. 4db paprika
  • kb. 40dkg darált hús (dagadó)
  • 1 l sűrített paradicsomlé
  • marék rizs
  • bors
  • burgonya


A rizst előfőzöm és mikor már majdnem megfőtt, hozzáadom a fasírt jellegűen elkészített darált húshoz. (tojás, hagyma, só, bors, zsemle, pirospaprika, petrezselyem)
Ha ezzel megvagyunk,a paprikákat megmossuk, a magházától megszabadítjuk. 
Felforralunk 1dl vizet és belerakjuk a gombócokká formált golyókat valamint a megtöltött paprikákat. Felöntjük a paradicsomlével és nem túl nagy lángon kb.30 percig főzzük.
Ha megfőtt a hús, kiszedjük őket és rántást készítünk (2kanál olaj, 1kanál liszt)
Ízesítjük a kész ételt, cukor, bors. Visszatesszük a gombócokat, főzzük még pár percig.

Főtt krumplival, esetleg kenyérrel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése