2012. szeptember 3., hétfő

Rizskoch


Hozzávalók:


  • 1 l tej
  • 1 csésze rizs
  • 4 egész tojás
  • 4-5 evőkanál kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só

Elkészítés:


A rizst kevés (1-2 deci) vízben párolni kezdem, mikor elkezd duzzadni, hozzáadom a tejet és a sót, tejberizst főzök belőle. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert állás közben felszívja a tejet és megpuhul). Hűlni hagyom.


A 4 fojássárgáját összekeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a langyos tejberizshez adom. A tojások fehérjéjét kemény habbá verem, és óvatosan azt is hozzákeverem.


Kikent, lisztezett tepsiben közepesen meleg sütőben sütöm kb. 15 percig. Sűrű szörppel leöntve vagy kakaóporral megszórva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése