2012. július 1., vasárnap

Húsleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30-40dkg sertés hát vagy más leves csont - esetleg marha lábszár vagy rostélyos
  • 1db csirkemell csont
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg - répa, fehérrépa
  • 50 g zeller - a zeller zöldből is néhány szál mehet bele
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 krumpli
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál egész bors
  • 4-5 evőkanál só
  • gyömbér
  • késhegynyi kurkuma - ha a színre kell erősíteni
  • 5 dkg cérnametélt


Húsleves elkészítése

A húst és a csontot mosd meg, a húst vágd 3-4 darabra. A hagymát és a fokhagymát hámozd meg. A zöldségeket pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A zöldpaprikát és a paradicsomot elég megmosni.

A csontot és a húst tedd egy nagyobb fazékba, önts rá annyi hideg vizet hogy tele legyen a lábas. Forrald fel, majd egy merőkanállal szedegesd le a habját. Tedd bele egészben a hagymát, a fokhagymát és a borsot, valamint egy kevés sót. Főzd fedő nélkül kis lángon fél órát.

Add a leveshez a zöldségeket és a csokorban hagyott petrezselymet, és fedő nélkül főzd puhára a húst és a zöldségeket. A tésztát külön vízben főzd meg.
A levest szedd nagy tálba, és tedd hozzá a tésztát - a zöldséget és a húst egy külön tálba tedd.






forrás:  http://www.femina.hu/recept/4_husleves

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése