2012. június 11., hétfő

Meggyes-vajas piskóta

Hozzávalók (6 főre)

  • 5 tojás
  • 25 dkg vaj vagy Rama
  • 18 dkg cukor (lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
  • 25 dkg liszt
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • vaníliás cukor
  • 1 púpos tk sütőpor
  • kb. 2 marék magozott meggy

Meggyes-vajas piskóta elkészítése


A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, sütőporral és a puha (nem olvasztott!) vajjal. A lisztet is beledolgozzuk a masszába.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjön meg.
A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük, és a tetejére meggyet rakunk.
Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.





sütési hőfok: 180°Csütési idő: kb. 30perc



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése