Hozzávalók (6 főre)
- 5 tojás
- 25 dkg vaj vagy Rama
- 18 dkg cukor (lehet több is, ha valaki édesebben szereti)
- 25 dkg liszt
- csipet só
- reszelt citromhéj
- vaníliás cukor
- 1 púpos tk sütőpor
- kb. 2 marék magozott meggy
Meggyes-vajas piskóta elkészítése
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, sóval, citromhéjjal, sütőporral és a puha (nem olvasztott!) vajjal. A lisztet is beledolgozzuk a masszába.
A fehérjéket kemény habbá verjük, majd a lisztes keverékbe forgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjön meg.
A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük, és a tetejére meggyet rakunk.
A tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük, és a tetejére meggyet rakunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése