Rucola saláta Hozzávalók (2 főre):
- 100g rucola
- 1 kiskanál szezámolaj
- 1 ek. olívaolaj
- 1 ek. balzsamecet
Egy tálban keverd össze a szezámolajat, az olívaolajat és a balzsamecetet, majd öntsd a salátára. Hagyd állni a hűtőben.
Hozzávalók (2 főre):
- 400g csirkemellfilé
- só
- bors
- 2 teáskanál szezámolaj
- 2 ek. olívaolaj
- zsíros kecskekrémsajt ( Garabonciás, bazsalikomos)
- fejenként 4-5 fürtös/koktélparadicsom, szárral együtt
Elkészítés
A csirkemellfilét alaposan mosd meg, sózd, borsozd. Szeleteld fel átlósan másfél ujjnyi vastag szeletekre. A serpenyőt forrósítsd fel, tedd bele az olajakat és lehetőleg egyszerre süsd meg a csirkemellfiléket és a paradicsomokat. (A sütési idő kb. 5-5 perc, az utolsó 2 percben érdemes fedő alatt párolni őket).
A legvastagabb csirkemell szeletet ellenőrizd, megsült-e.
A tálaláshoz halmozd a tányérra a rucola salátát, a tetejére a 4-5 csirkemell szeletet és a tányér szélére a grillezett paradicsomot és a kecskesajt golyókat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése