2012. május 26., szombat

Joghurtos körteleves



Hozzávalók (2főre):


  • 3db érett körte
  • 1db lime
  • mogyorónyi friss gyömbér
  • 2evőkanál méz
  • 2,5dl joghurt
  • 1dl tej hígításra

Elkészítése:


A körtéket hámozd meg. 2-3 szeletet vágj kockára, locsold meg limelével és tedd félre.
A többi gyümölcshúst tedd turmixgépbe. Facsard bele a lime levet és reszelj bele gyömbért. Add hozzá a mézet, joghurtot és turmixold simára.
Öntsd leveses tálba majd finom keverd bele a körte darabokat és lehet is tálalni.



Tipp:
  • amikor jó hidegen szeretném tálalni és nincs idő hűteni, beledobok turmixolás előtt 2-3db jégkockát is ;)
  • ha nem szereted hogy sűrű a leves tejjel lehet hígítani 

Forrás/alap recept: Gabula András - Halmos Mónika "Nagy szakácskönyv"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése