2012. október 26., péntek

Kapros túrós lepény

Hozzávalók:

  • 25dkg liszt
  • élesztő
  • 3 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 5 dkg zsír vagy vaj
  • kb. 2 dl tej
Töltelék:
  • 40 dkg túró
  • 3 kanál cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál búzadara
  • 1 kanál apróra vágott kapor
Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból nem túl kemény tésztát keverünk. Langyos helyen a 2x-esére kelesztjük. Ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük.( kicsit a sütőben kelni hagyjuk)
A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral a két tojássárgájával, a kanál darával, a tojások felvert habjával végül hozzáadjuk a kaprot.A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük.
Mielőtt kivesszük a sütőből megkenjük: 1 kanál tejföl, 1 kanál cukor, 1 tojássárgája.
Utána még 2-3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barna lesz.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése